Psalmen door de eeuwen heen

Psalmen door de eeuwen heenDe psalmen nemen een belangrijke plaats in de liturgie van kerken in. Ze worden al millennia lang hartstochtelijk gebeden, gelezen en gezongen – zeker ook in onze gemeente.
Daar kun je op donderdag 21 januari 2016 (in de Week van Gebed) meer van ontdekken! Je bent van harte welkom om de rijkdom van de psalmen zoals ze door de eeuwen heen gezongen zijn te proeven door ze te zingen. Psalmen zijn er namelijk in allerlei tradities en varianten. Om maar een paar te noemen: de Joodse traditie, Datheen, de psalmberijmingen van 1773 en 1973, Psalmen voor Nu en The Psalm Project. De avond is niet alleen een gemeenteavond voor de gemeente, maar is open voor alle belangstellenden.

De avond wordt geleid door Hanna Rijken. Zij zal iets vertellen over de psalmen en het zingen met aanstekelijk enthousiasme begeleiden. Hanna Rijken is theoloog, musicus, cantor, dirigent van diverse koren en promovendus Liturgiewetenschappen aan de PThU in Amsterdam, dus de aangewezen persoon om ons mee te nemen op een muzikale reis door de wereld van de psalmen.

Anthem, koor voor kerkmuziek uit Zwolle, werkt mee aan de avond. Zij zullen het zingen ondersteunen en enkele prachtige psalmen uit hun repertoire laten horen.

Iedereen is van harte welkom! Vanaf 19.30 staat de koffie en thee klaar, we starten om 20.00 uur in de kerkzaal van de Jeruzalemkerk (Assendorperdijk 134).

De toegang is gratis, wel mag je je bijdrage geven in een deurcollecte voor de kosten.

Agenda

14 Sep 24 15:00

Open Monumentendag

in de Statenzaal

14 Sep 24 16:00

Open Monumentendag

in de Plantagekerk

28 Sep 24 17:00

Evensong

in de Plantagekerk in Harderwijk

1 Dec 24 16:30

Advent Carol service

in de Koningskerk