Nieuwe dirigent voor Anthem

Raghna Wissink is met ingang van het seizoen 2015-2016 de nieuwe dirigent van Anthem, Koor voor Kerkmuziek. Zij volgt hiermee Klaas-Jan de Groot op. Op 3 oktober is Anthem voor het eerst te horen onder leiding van de nieuwe dirigent met een Evensong in de OLV Basiliek in Zwolle.

Met Raghna Wissink heeft Anthem opnieuw een jonge, talentvolle dirigent aangetrokken. Haar voorganger Klaas-Jan de Groot, 21 jaar, vertrok in september 2014 naar Cardiff voor een vervolgstudie koor- en orkestdirectie. In de tussenperiode heeft Martien Hovestad, oprichter van het koor in 1979, als interim-dirigent voor het koor gestaan.

Over Raghna Wissink
Raghna Wissink (1988) kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Zij was van 1999 tot 2011 leerling en later ook docent aan de Koorschool Midden-Gelderland in Ede. Daar ontdekte ze door het zingen haar passie voor dirigeren. Ze zong in het Nationaal Jeugdkoor en is hoofddocent van een lesplaats van het Nationaal Kinderkoor. Ze haalde haar bachelor muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (2011) en de bachelors kerkmuziek bij Harm Jansen (2011) en koordirectie bij Klaas Stok (2013), beide aan het ArtEZ Conservatorium. Aldaar staat voor 2015 het masterexamen Koordirectie en een slotconcert van de contractstudie Klassiek Zang op het programma. Sinds januari 2014 is Raghna Wissink ook de dirigent van het Zwolse kamerkoor Musica Vocalis.

Engelse traditie
Anthem staat bekend om haar voorkeur voor Engelse kerkmuziek. Hymnes, Psalmen, maar ook grote koorwerken van componisten als Rutter, Woods en Parry maken steevast onderdeel uit van het repertoire. Het Festival of Lessons and Carols, dat traditioneel twee keer wordt uitgevoerd op de laatste zondag voor Kerst, trekt jaarlijks honderden bezoekers naar de OLV Basiliek in het centrum van Zwolle. Raghna Wissink wil met Anthem op zoek naar nieuwe grenzen, met behoud van het Engelse thuisgevoel.

Plek voor alten, tenoren en bassen
Anthem telt op dit moment 40 leden. Er is nog plek voor enkele alten, tenoren en bassen. Heb je interesse? Kijk dan op www.anthem.nl.

 

Foto: Raghna Wissink, gemaakt door fotograaf Gyöngyi Kovács

Agenda

14 Sep 24 15:00

Open Monumentendag

in de Statenzaal

14 Sep 24 16:00

Open Monumentendag

in de Plantagekerk

28 Sep 24 17:00

Evensong

in de Plantagekerk in Harderwijk

1 Dec 24 16:30

Advent Carol service

in de Koningskerk