Evensong in Bergkerk te Deventer

Zaterdag 25 juni verzorgt Anthem een Evensong in de bergkerk in Deventer. Om 16.00 uur begint de dienst. Toegang is gratis, collecte achteraf.

Een Evensong is het avondgebed van de Anglicaanse Kerk. Dit wordt meestal gezongen door het koor en daarom Choral Evensong genoemd. De dienst is vergelijkbaar met een Rooms-Katholieke of Lutherse vesper en mag door leken worden geleid.

Het programma van 25 juni:

Prelude – orgel
Tallis – Veriliy, Verily
Opening / Confession / Our father
Preces
Psalm 104
First Lesson
Magnificat
Second Lesson
Nunc Dimittis
Mundy – O Lord the maker
The Creed
Responses / Our father / Collects
The grace
Hymn
Postlude – Orgel

Sinds de oprichting van Anthem (Genesis in 1979) heeft het koor zich toegelegd op de Engelse koormuziek. De Evensong op is daar een voorbeeld van. De werken van diverse Engelse componisten kenmerken zich door klankkleur en expressie en een groot gevoel voor de logische mogelijkheden van de menselijk stem. De Choral Evensong wordt uitgevoerd door de ruim 35 leden die Anthem telt.

Wees welkom bij de Choral Evensong in Deventer!

Agenda

Andere nieuwsberichten

Anthem doet mee met Rabo ClubSupport

Iedereen kan wel een steuntje in de rug gebruiken in deze bijzondere tijd. Zo ook wij, Anthem, koor voor kerkmuziek. De Coronamaatregelen brengen extra kosten met zich mee. Wij willen ons blijven inzetten om prachtige Anglicaanse muziek ten gehore te brengen en daar hebben we uw stem voor nodig.

Lees verder...