Herdenkingsconcert in Plantagekerk Zwolle

Eeuwige rust, liefde en licht staan centraal tijdens het Herdenkingsconcert op 4 mei om 21.00 uur in de Plantagekerk Zwolle. We brengen tijdens dit concert een requiem ten gehore van componisten als Durufle, Stanford, Darke, Elgar en Williams. Raghna Wissink is de dirigent, Harry van Wijk de organist. Toegang is gratis, collecte achteraf.

Het Herdenkingsconcert is aansluitend op de herdenking bij het monument in het Ter Pelkwijkpark en de stille tocht. We starten met een gregoriaanse psalm: ‘Heer, geef hen de eeuwige rust; en het eeuwige licht verlichte hen’ gevolgd door het Kyrie. We zoeken verlichting in de duisternis met ‘Lighten our Darkness’, ‘Ubi Caritas’ en ‘Souls of the Righteous’. Na het Benedictus staan we stil bij hen die niet meer onder ons zijn ‘We will remember them’. In het prachtige ‘O Radiant Dawn’ komt de zon van rechtvaardigheid. We sluiten af met het Agnus Dei, waarna we thuis komen in het paradijs.

Iedereen is welkom. De deuren gaan een half uur van tevoren open.

Agenda

Andere nieuwsberichten

Anthem doet mee met Rabo ClubSupport

Iedereen kan wel een steuntje in de rug gebruiken in deze bijzondere tijd. Zo ook wij, Anthem, koor voor kerkmuziek. De Coronamaatregelen brengen extra kosten met zich mee. Wij willen ons blijven inzetten om prachtige Anglicaanse muziek ten gehore te brengen en daar hebben we uw stem voor nodig.

Lees verder...