Festival of Lessons and Carols 22 december 2019

We maken ons op voor het jaarlijkse Festival of nine Lessons and Carols op zondag 22 december in de OLV Basiliek in Zwolle. Dit jaar extra feestelijk vanwege het 40-jarig jubileum van ons koor. En hoe bijzonder is het dan, dat Martien Hovestad, de oprichter van dit koor, de dirigent mag zijn! Er zijn twee uitvoeringen: om 16.00 uur met lezingen in het Nederlands en om 20.00 uur met lezingen in het Engels.

Een Festival of nine Lessons and Carols is een dienst die traditioneel rond Kerst plaatsvindt, met name in Engeland. In een dergelijke viering wordt het verhaal van de zondeval, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus verteld aan de hand van negen korte lezingen, de lessons, afgewisseld met het zingen van carols, hymnen en koormuziek.

De bekendste kerstviering is die van King’s College in Cambridge. De eerste vond hier plaats op kerstavond 1918. Een jaar later werd de liturgie aangepast en sindsdien is altijd de eerste carol die wordt gezongen Once in royal David’s city. Naast dit vaste element is er ook jaarlijks een nieuw lied, de zogenaamde commissioned carol die speciaal voor de gelegenheid wordt geschreven.

Festivals of Lessons and Carols vinden inmiddels overal ter wereld plaats, zo ook in Nederland. Tijdens de uitvoering van Anthem brengen we een nieuw lied ten gehore: When Righteous Joseph wedded was. Een compositie van Martien, speciaal voor deze gelegenheid voor ons geschreven. Het belooft een prachtig Festival te worden!

Agenda

1 Oct 23 16:30

Evensong

in samenwerking met CGK Zwolle en NGK Zwolle

20 Oct 23 13:00

Engelandreis 2023

koorreis Noord-Engeland

16 Dec 23 16:00

A Festival of Nine Lessons and Carols (Nijkerk)

17 Dec 23 16:00

A Festival of Nine Lessons and Carols

met lezingen in het Nederlands