Festival of Lessons and Carols 19 december 2021

Festival of Lessons and Carols op 19 december 2021 in de Peperbus

We zijn gedreven aan het studeren voor het Festival of Lessons and Carols. Na een jaar van afwezigheid, kijken we extra uit naar dit moment. Er zijn twee uitvoeringen in De OLV Basiliek de Peperbus: om 16.00 uur met lezingen in het Nederlands en om 20.00 uur met lezingen in het Engels.

Een Festival of nine Lessons and Carols is een dienst die traditioneel rond Kerst plaatsvindt, met name in Engeland. In een dergelijke viering wordt het verhaal van de zondeval, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus verteld aan de hand van negen korte lezingen, de lessons, afgewisseld met het zingen van carols, hymnen en koormuziek.

De bekendste kerstviering is die van King’s College in Cambridge. De eerste vond hier plaats op kerstavond 1918. Een jaar later werd de liturgie aangepast en sindsdien is altijd de eerste carol die wordt gezongen Once in royal David’s city. Naast dit vaste element is er ook jaarlijks een nieuw lied, de zogenaamde commissioned carol die speciaal voor de gelegenheid wordt geschreven.

De muziekcommissie heeft ook dit jaar een prachtig programma samengesteld. Een afwisselend programma met bekende en minder bekende muziekstukken van o.a. de componisten: Byrd, Bach , Mendelssohn, Tavener, Weelkes en Williams. Het belooft een prachtig Festival te worden!

 

Agenda

1 Oct 23 16:30

Evensong

in samenwerking met CGK Zwolle en NGK Zwolle

20 Oct 23 13:00

Engelandreis 2023

koorreis Noord-Engeland

16 Dec 23 16:00

A Festival of Nine Lessons and Carols (Nijkerk)

17 Dec 23 16:00

A Festival of Nine Lessons and Carols

met lezingen in het Nederlands