ANTHEM maakt zich op voor Festival of Lessons and Carols

Ons traditionele ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ staat gepland op zondag 18 december 2022 in de OLV-basiliek (Peperbus) in Zwolle. Het festival is een kerstviering naar Engels voorbeeld. ’s Middags om 16.00 uur zijn de lezingen in het Nederlands, ’s avonds om 20.00 uur in het Engels.

We maken ons op voor een prachtig Festival om voor en met ons publiek te zingen. We hopen vurig dat het dit jaar door kan gaan, want we hebben het al twee jaar moeten afzeggen in verband met coronamaatregelen. En dat was zowel voor ons als voor ons publiek – doorgaans toch 900 bezoekers over twee festivals verdeeld – een groot gemis! Naast bekende Christmas Carols en Hymnes als ‘Once in Royal David’s city’, ‘Sussex Carol’ en ‘The First Nowell’, hoopt ANTHEM te verrassen met stukken van componisten als Vann, Archer en Cornelius. Uiteraard kan een stuk van Rutter ook niet ontbreken. Het is een mooi gevarieerd programma met bekende stukken waarbij het publiek kan meezingen. En stukken waarbij het meerstemmig koor zijn weerklank vindt in de prachtige basiliek in Zwolle.

Toegang tot het festival is gratis, wel is er bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de gemaakte kosten. De deuren gaan een half uur voor aanvang open. We zien uit naar de laatste zondag voor Kerst en hopen weer veel inwoners van Zwolle en omgeving te ontmoeten!

Agenda

16 Dec 23 16:00

A Festival of Nine Lessons and Carols (Nijkerk)

17 Dec 23 16:00

A Festival of Nine Lessons and Carols

met lezingen in het Nederlands

17 Dec 23 20:00

A Festival of Nine Lessons and Carols

met lezingen in het Engels