Kerken als Podium: Anthem verzorgt Evensong in Zwolse Basiliek

Anthem - OLV Basiliek 2015Zaterdag 3 oktober 2015 zingt Anthem, Koor voor Kerkmuziek, een Evensong in de OLV Basiliek in Zwolle, op uitnodiging van Kerken als Podium. Raghna Wissink is de dirigent en Harry van Wijk de organist. De dienst begint om 15.30 uur. Toegang is gratis.


Een Evensong is de naam van een kerkdienst in de late middag of avond waarbij het grootste deel van de dienst gezongen wordt. Het koor Anthem zingt Engelse koormuziek van componisten als Howells en Stanford.

Programma:
O come ye servants – Christoper Tye
In Christ there is no east nor west – Reinagle (descant Martien Hovestad )
Preces Martien Hovestad
Psalm 91 – Alcock
1st lesson Amos 8
Magnificat – Howells
2nd lesson Lucas 6: 1-20
Nunc Dimittis – Howells
Responses – Martien Hovestad
Ye choirs of new Jerusalem – Stanford
Spoken prayers
O God our help in ages past – arr. John Rutter

Sinds de oprichting van Anthem (Genesis in 1979) heeft het koor zich toegelegd op de Engelse koormuziek. De Evensong op 3 oktober is daar een voorbeeld van. De werken van diverse Engelse componisten kenmerken zich door klankkleur en expressie en een groot gevoel voor de logische mogelijkheden van de menselijk stem. Het concert wordt uitgevoerd door de ruim 40 leden die Anthem telt. Meer informatie is te vinden op onze kalender.

Agenda

Andere nieuwsberichten

Anthem doet mee met Rabo ClubSupport

Iedereen kan wel een steuntje in de rug gebruiken in deze bijzondere tijd. Zo ook wij, Anthem, koor voor kerkmuziek. De Coronamaatregelen brengen extra kosten met zich mee. Wij willen ons blijven inzetten om prachtige Anglicaanse muziek ten gehore te brengen en daar hebben we uw stem voor nodig.

Lees verder...